-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření15 min
-
Porce5
-
Celkový čas20 min
Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny.
Babiččino lečo s klobásou je ten nejlepší letní recept, který je rychlý a připravovaný ze snadno dostupných surovin. Někdo do leča přidává i brambory, ale naše babička používala výhradně zeleninu ze zahrádky, vejce a klobásu.
Suroviny na babiččino lečo s klobásou:
- 1-2 lžíce rostlinný olej
- 3 cibule – bílá, červená nebo obě
- 6 paprik – jakákoli podle vašeho výběru, doporučuji kombinovat barvy pro pestrost
- 5 rajčat – zralá a měkká jsou nejvhodnější
- 5 vajíček – ideálně domácí
- sůl & pepř – pepř ideálně čerstvě namletý
- 1-2 klobásy – na typu nezáleží
- chilli – pro toho, kdo má rád pikantní
TIP: Do leča můžete přidat i brambory, které si v osolené vodě chvilku povařte, aby byly měkké.
Postup přípravy nejlepšího leča s klobáskou
- Nejprve si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Papriky si omyjte a nakrájejte na proužky a rajčata na menší kostky. Klobásku si podle libosti nakrájejte buďto na kolečka nebo půlkolečka.
- Na oleji si v hluboké pánvi zpěňte cibulku a poté přidejte pokrájené papriky a klobásu. Papriky pár minut nechte změknout.
- Přidejte pokrájená rajčata, vše osolte, opepřete a podlijte trochou vody. Chvilku povařte do změknutí rajčat.
- Nakonec přidejte vejce a za stálého míchání je nechte srazit.
- Hotové lečo podávejte k čerstvému chlebu nebo jen tak. Můžete ho posypat natí z jarní cibulky.
Chutnalo vám maďarské lečo od babičky? Ochutnejte také:
Ingredients
Nejlepší lečo s klobásou (babiččino)
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews